Miss Una glamour na Uni 2002

Sa modne revije Matije Vuice u Hotelu SEDRA na Uni, 12.07.2002.

- Manekenke iz Splita, Banja Luke i Bihaća. Među njima i Jasmina Mahmutović Miss BiH
 Finalistkinje velike prirebe ljepote na Uni, Miss Una 2002 i Top model BiH za Top model svijeta, svoju generalnu probu imale su noć ranije na modnoj reviji Matije Vuice. Iako većina njih ranije nije hodala modnim pistama, poznata hrvatska modna dizajnerica i pjevačica je izjavila:
  - Ta djeca bila su fenomenalna. Kad mi je Tomo Turkalj rekao telefonom da će moje modele nositi kandidatkinje za Miss, pobjesnila sam. Rekla sam mu da ta djeca ne znaju hodati pistom. Dogovorili smo da povedem moje manekenke Anu Grujić i Iris Rajčić iz Splita. On je obećao još četiri manekenke iz Banja Luke i predložio da kad dođem ipak pokušam odabrati i neku od kandidatkinja. Čim sam ih upoznala i isprobala, shvatila sam da su cure prave. Zaista su fenomenalne, uredne, pristojne, hodale su kao prave manekenke...

  Na reviji u Hotelu "Sedra" Matija je prikazala 45 modela, od kojih je većinu uradila upravo za ovu priliku. To su, što je njoj svojstveno, ekstravagantna rješenja sa puno "Vrištećih boja" i kombinacijama raznih materijala, kože i krzna. Bio je to pravi modni doživljaj, kojem su dodatni sjaj dali sjajni bihaćki muzičari Majda i Miško. Punoću sadržaja i pravi ritam dali su muzički nastupi Matije i Jure Popovića, pa je prava šteta što dvorana nije bila ispunjena do posljednjeg mjesta, jer se u Bihaću dešavao i zabavni festival sa direktnim tv-prijenosom. Obzirom da su reviju pratili i neki biznismeni iz Banja Luke, očekivati je da će Matija Vuica svoju veliku promociju imati na jesen i u ovom gradu.

<< back         I      next >>